Så var det äntligen dags för det första och experimentella avsnittet av Pocket Universe! Podcasten där Sofia (pixelviking.se) och Frankie (iamfiggi.com) snöar in sig på popkulturella och nördiga ämnen.
.

pu_coverart_large

Frankie har inte bara ritat vår fantastiska cover art, utan ritar också roliga nörd-comics på iamfiggi.com

Dagens ämne är zombies, och hur man överlever zombieapokalypsen.

För att kunna bekämpa en fiende så måste man först veta vad det är man slåss mot… så vi börjar med att prata om olika typer av zombies.

Sedan går vi vidare och diskuterar allt från strategier, proviant och vapen till klassiska misstag och vem i teamet man offrar först.

Vi pratar med gästande experter som berättar om zombieöverlevnadskurser och drömscenarion. Och avrundar det hela med 3 härliga zombie-tips var.
.

Sofias 3 tips

Film: Night of the comet
Bok: Pride and Prejudice and Zombies, av Seth Grahame-Smith
Spel: Rebuild
.

Frankies 3 tips

Serie: In the flesh
Spel: Zombies Run
Film: Return of the living dead
.

Acknowledgements…

Tack till våra gäster Andreas “Hiro” Karlsson, från gaminggrannar
Och Angelica “Xboxflickan” Norgren från P3 Spel!

Stort tack till svampriket för att vi fick snylta på deras inspelningsutrustning.
Tack till Anna Ström för pepp & lånet av hennes PR-kunnighet.

Bakgrundsmusik: I am Legend
Intro/Outro & ljudklipp: Shaun of the Dead
.

Lämna feedback & vad ska vi prata om nästa gång?

Du! Om du lämnar feedback till oss; du är väl inte en sån där typ som bara kommenterar om du har något att anmärka på va?
Nä. Vad bra! (Så himla trist att bara få feedback som pekar ut alla fel man gjort.)

Skriv gärna till oss med förslag på vad vi kan förbättra till ett eventuellt andra avsnitt… men glöm inte att också komma med förslag på ämnen vi kan prata om nästa gång. Och framförallt; vad kan vi ge er som lyssnare i relation till det ämnet?
DET vill vi veta!
.

Pocket Universe – Avsnitt 1
Hur man överlever zombieapokalypsen

(Vi finns även via iTunes.)


7 kommentarer till “Premiär för Pocket Universe, med temat zombies och hur man överlever zombieapokalypsen”

 1. Sindawilya says:

  Ni har så himla bra radioröster! Jag har inte lyssnat på hela än, men hittills är det mesta bra 🙂
  Det enda problemet för mig är musiken i bakgrunden. Jag har dålig attention span, så lyssna podcast öht kräver lite ansträngning, och musiken gör det ännu svårare att fokusera på dialogen.

  • pixelviking says:

   Tack kära du!
   Ja, det där om man gillar bakgrundsmusik eller ej är det delade meningar om. Eftersom jag la in det så gillar jag det förstås. Tycker om det i andra poddar som använder sig av det… men smaken är som sagt delad. 🙂

 2. Johanna says:

  Jag gillar det här. Speciellt när ni känns proffsiga med bra ljud och musik .
  Det jag blir så aavundsjuk på dock är att jag inte kan vara med och prata.
  Jag hoppas det kommer fler avsnitt!

  • Frankie says:

   Både jag och Sofia tyckte det var så himla kul att spela in (även om lite nervöst) och jag har redan massa idéer på avsnitt jag vill spela in och gäster att fråga ut 🙂

   Kul att du gillar’t. Vi tänker bara bli bättre 🙂

 3. ReDead says:

  Lyssnade idag. Kul att inspelningsutrustningen jag var med och betalade (om än bara 50 kr av det, men ändå :3) används för ännu en podcast, och asbra med lååångt avsnitt!

  Väldigt bra första avsnitt måste jag säga, inte mycket jag kan gnälla på i alla fall. Intressant och engagerande prat, och bra gästinspel av Hiro och Angelica. En liiiten negativ sak jag tänkte på under intervjun med Angelica var dock att det blev lite väl mycket “mmm”, “jaa” och “just det” medan hon pratade, vilket fick mig att tappa lite fokus på vad hon sa. Möjligen något att tänka på, ifall ni inte lade märke till det själva. 🙂

  Kul med en podcast med bara två tjejer förresten, tror det är den första sådana podden jag lyssnar på. (tips på andra podcasts med bara tjejer uppskattas från min sida, känner i varje fall inte till några :/ )

  Och angående vad ni kan prata om i framtida avsnitt (jag kommer självfallet lyssna om ni gör mer) så kom jag rent spontant på tidsresor. Kanske pga Tardisen i bakgrunden på er cover art. 😉

 4. Ruben says:

  Ett väl genomfört, uttömmande och föredömligt långt första avsnitt. Berömvärt val att använda The Blue Wrath. Det går alltid hem att använda det absolut bästa från Shaun of the Dead*.
  Hade antagligen uppskattat det ännu mer om jag hade haft vett nog att uppskatta zombies, men det faller på mig.

  *(Shaun fungerar för att det är Simon Pegg+Edgar Wright+Nick Frost+Jessica Hynes på ett hörn. Spaced-reunion för tusan!).

  Något nyfiken efter era filmtips så undersöktes Romeros två första (tydligen) stilbildande rullar, men det förstärkte snarare insikten om varför zombies är ett svårsmält ämne (ingen gore i min samhällssatir, tack). Premissen med döda närstående som återuppväcks är egentligen fruktansvärt intressant, men så länge det inte är personer som jag har en närmare relation till så finns det liksom ingen anledning att bry sig. Sedan var Director’s Cut-versionen av Dawn of the Dead lite väl långdragen och med något för många numera uttjatade klyschor för att fungera för mig. Nåväl, det var ett försök i alla fall.

  Intressanta ämnen till fler avsnitt: Med ett namn som “Pocket Universe” så ligger väl sci-fi i allmänhet nära till hands? Vad tycker ni gör sci-fi så mycket mer intressant än andra kulturgenrer? (Speciellt då Doctor Who och Star Trek, osv.).
  +1 på ReDeads tidsreseförslag förresten.

 5. Linda says:

  Ja! Jag gillar detta! Ge mig mer! Och jag måste nog damma av min kopia av Pride and Prejudice and Zombies och flytta fram den i min gigantiska “att läsa”-hög.

  Ni verkar vara genuint intresserad av ämnet, ni låter bekväma och har bra radioröster. Ljudkvalitén är väldigt bra! Jag har tyvärr ingen konstruktiv kritik att komma med, bara; det här är bra, fortsätt!

  Och angående ämnesförslag: för mig är ämnet inte det mest relevanta, det viktigaste är att podcastvärdarna har en bra dynamik och får ämnet att låta intressant. Men jag skulle ju inte tacka nej till avsnitt som tar upp något som jag nördälskar, typ: Dragon Age, Doctor Who, Sailor Moon. Och brittiska kostymdraman.

Lämna en kommentar

Ja! Länka till mitt senaste blogginlägg.