Vad är det absolut bästa som finns?

Mjukglass på en varm dag?
Att lägga sig i en säng med nytvättade lakan?
Eller känslan av att dra plasten av ett efterlängtat spel?

Det bästa som jag vet är att snacka skit med folk som är lika nördiga och sjuka i huvudet som jag själv… Att riktigt kunna grotta ner sig i ett ämne och diskutera det med en annan människa som har samma referensramar och som samtidigt erbjuder ett kompletterande perspektiv.

Jag har hittat en sådan person i den fantastiska serietecknaren Frankie (iamfiggi.com).
Och vi tänker prova på det här med att spela in en podcast ihop.

Podcastens syfte är att göra djupdykningar och snöa in fullkomligt på olika popkulturella och nördiga ämnen som man kan hitta på film, i böcker, i spel osv.

Förutom att vi ska snacka av oss om ämnen vi brinner för (som förhoppningsvis leder trevliga och intressanta diskussioner) så är tanken med podden också att varje avsnitt ska kunna
ge lyssnaren något. T.ex. matnyttig information, handfasta råd eller tankar som kittlar fantasin. (My favorite!)
.

Shaun_Of_The_Dead

Regel nr 1 för zombieöverlevnad: Ha en plan
Regel 2: Planen bör inte bestå av A) en pub, eller B) dricka te med mamma

.
I det första experimentella* avsnittet så ska vi prata om Zombies, och framförallt ska vi diskutera hur man överlever zombieapokalypsen. Vi tar upp överlevnadsstrategier, vilka vapen man ska välja, klassiska misstag som man ska undvika och kallar dessutom in ett par kunniga gäster som bidrar med sina tips.

Vår ambitionsnivå är hög när det gäller research, ljudkvalité och perspektiv. Så trots att det redan finns ett antal svenska popkulturella poddar så hoppas vi på att kunna hitta en nisch och publik.

Vi spelar in ikväll, och efter det kommer det förmodligen ta en vecka eller så innan avsnittet ligger ute här i bloggen och på iTunes.
Om det här låter intressant för dig: Håll utkik!

.
* Vi kallar det “experimentellt” istället för ett pilotavsnitt. Detta är eftersom vi vill se hur lång tid det tar att göra en podd med den här ambitionsnivån – innan vi går ut och lovar att det blir fler avsnitt.


11 kommentarer till “pixelviking experimenterar med podcast”

 1. ChrisX says:

  Intressant! 😀

  Sign me up as listener!
  Har en fråga direkt (Ni kanske redan kommer ta upp denna).
  Men tror ni man skulle kunna titelera sig som en “zombie-expert” om man spelar en massa Zombie spel.
  T.ex. Resident Evil, Killing floor eller The walking dead för att nämna några.

 2. Med tanke på hur hög kvalitet allt annat du gör, både i text- och rörlig bildform, kan podden knappast bli något annat än en succé! Also, awesome Frankie is awesome. Ser fram emot första avsnittet!
  Niklas Sintorn bloggade nyligen om..GTA-dagboken – Michael – 2

 3. Peter Ahonen says:

  Fan va glad jag blir. Ni två ska ha mer utrymme i nördsverige. Min fundering gäller det du och jag twittrade kort om, Sofia. Vad är ur-zombien? För mig är det den långsamma immobila köttätande zombien. Har aldrig relaterat till “Brraaaaains…” varianten och “runners” känns mer som levande som ännu inte dött av viruset eller sporerna eller vad det nu är. Jag tror min således är Romeros version i Dawn, då den inte klättrar där, är odöda och rör sig långsamt.

 4. Peter Ahonen says:

  (Tycker förövrigt personligen att Dawn från 04, 28 Days Later, filmatiseringen av WWZ och Left 4 Dead-spelen inte helt känns som Zombies pga att de springer. Infected känns som bättre benämning. Zombie för mig är den långsamma och tålmodiga döden. Finns det ett glapp i terminologin?

 5. Sofia says:

  Jag är lite inne på det som Peter skriver om också. Hur är en zombie EGENTLIGEN? Vi har ju fått så många olika varianter i filmer och spel att det inte är lätt att veta och då är det ju svårt att ha någon generell överlevnadsstrategi som stämmer för alla tänker jag.
  Min favoritbeskrivning av zombiesar är nog i World War Z. Dock skrämmer den skiten ur mig för att zombiesarna där kan gå på havsbottnen vilket innebär att inte ens vattnet är en fredad zon *ryser*.

  • pixelviking says:

   Det blev rätt mycket prat om just det där med olika typer av zombies och hur man får försöka samla på sig informationen som krävs för att välja rätt strategi. Knepigt det där! Jag tänker att i en sådan krissituation så kommer mycket felaktig information spridas i kaoset. Svårt att veta vad som är rätt utan empiriska bevis.

   • Sofia says:

    Ja, det är ju det. Ett av problemen är ju också att om (när? ;)) det blir en zombieapokalyps så vill man ju inte direkt chansa. Till skillnad från spel har vi i verkligheten inte några fler liv så satsar man fel är man ju körd.

    Ska bli kul att höra vad ni kom fram till iaf =D

    • pixelviking says:

     Precis! Man vill aldrig hamna i den situationen där man står mellan två lika dåliga val och singlar slant. Jag vill VETA helt säkert att det jag gör är en bra idé… och det kommer bli en obefintlig lyx under apokalypsen.

     Yes! Vi har grymma gäster också som bidrar. Kommer dock ta lite tid innan avsnittet når ut eftersom jag sticker på semester och inte tänker sitta på hotellet och pilla så mycket. 😉

Lämna en kommentar

Ja! Länka till mitt senaste blogginlägg.