Nu har jag gått och blivit så där förbannad igen…

Så förbannad, minsann, att jag kände mig manad att ta till mina motion graphics-kunskaper för att få fram det jag ville få sagt. Text och bilder räckte inte till den här gången.
Därför har ni här, efter 4,5 år av textinlägg, pixelvikings allra första videoblogg!

Titta med den bästa bildkvalitén:
Starta videon & klicka på youtube_fullscreen i videospelaren ovanför & sen på youtube_quality-ikonen för att välja 720p  (HD-kvalité).


25 kommentarer till “Achievement Unlocked: pixelvikings första videoblogg (Varning! Innehåller boobz. Och nej, inte mina.)”

 1. @Lunandrez says:

  pixelviking Hurray! Väldigt bra och snyggt, ser gärna mer videobloggande i framtiden. 😀

 2. Lania says:

  Det här var ju en jättebra video – grymt jobbat! 😀

  Första reklamfilmen var ju åsm, på alla sätt och vis. Den fick mig att le och skratta. (Trots att det handlar om krigsspel, som jag inte gillar alls, jag kunde ändå se humorn i det.)
  Andra reklamfilmen var ju jättetråkig och dålig och nog inte bara enbart p g a de orsaker du lagt fram.

  Och Ninja Gaiden – LOL, wut? XD
  Lania bloggade nyligen om..Mys med Ys

 3. pixelviking says:

  Lunandrez: Tack snälla! 🙂 Kul att du tycker det. Hade det inte tagit sån tid att pilla med så skulle jag gjort det varje vecka.

  Lania: Tackartackar! Andra reklamfilmen är OK. Det finns, som sagt värre, men det är trist att de valde att gå den vägen när de var inne på ett så mycket bättre spår innan. Antar att det är det man får när man rekryterar Madonnas ex för jobbet. 😉

 4. Frances says:

  Detta var något av det bästa jag sett på länge. Du bryter ner i bra beståndsdelar och förklarar sambanden mycket bra.

  Jag har inte sett reklamen till första Call of Duty Black Ops förut. Den var AWESOME!
  Kan vi komma överens om att bara glömma Ninja Gaiden. *kräks i munnen*

  Jag har en fet önskelista på videos jag vill se i framtiden. LOVE IT!
  Frances bloggade nyligen om..Spoilers

 5. Henrik says:

  Snygg videoblogg och klokt budskap. Bra där!

 6. @helenen says:

  pixelviking Lysande!

 7. pixelviking says:

  Frances: Tack! 😀 Den första reklamfilmen förtjänar verkligen att bli uppmärksammad. Jag vill se mer sånt i framtiden.

  Henrik & Helenen: Tackar och bockar! 🙂

 8. pixelviking Jag ÄLSKAR hur du använder boobz i marknadsföringen för din video (obs ej ironisk det ÄR relaterat). *headwobble*

 9. Magnus says:

  Hoppas det komme flera videobloggar !! 🙂

 10. Chrishka says:

  Varför i helvete gör du inte mer video!? It was amazing!!!!
  Fett med pepp!

 11. Wumpy Malin says:

  Väluttryckt och snyggt utfört! Ser gärna fler av dessa i framtiden. Jag ser inte sexism i spelsammanhang som endast löjligt och exkluderande, utan även som en anledning till alla fördomar som finns kring spelande. Det blir inte lätt för oinvigda att se spel som ett vettigt tidsfördriv där alla har något att hämta, när spelare framställs som killarna i ninja gaiden-reklamen.

 12. pixelviking says:

  Magnus: Bara att höra av sig med önskemål på ämnen. 🙂

  Chrishka: Tacktack! (För att det tar sån förbannad tiiiiid! 😉 )

  Malin: Preciiiiiiiiiiiiiiis!! Spelvärlden fortsätter att vara ett klubbhus dit bara vissa utvalda är bjudna. Kommer aldrig förstå hur de tänker som marknadsför på det här sättet. Tjänar man inte mer om man säljer in till fler? Eller är det något i universums natur som jag missuppfattat? 😉

 13. Decetre says:

  Så fort jag såg tuttarna i reklamen tänkte jag att det där måste vara Team Ninja. Dom är asiga.
  Sen är inte alla grabbar likadana. Och vi håller inte alla hårt i “de antika könsrollerna” så jag hoppas inte att 50-talet ringer till mig. Det är också lite till att dra alla över en kant.
  I övrigt vill jag rekommendera ett puffskydd.
  Annars… bra jobbat!

  • pixelviking says:

   Det finns massor av killar som också är trötta på den här typen av marknadsföring, så jag hoppas verkligen inte att jag gav intrycket att jag drar alla män över en kant. Smockan är riktad mot spelföretagen och PR-byråer.

   Har en bra mic med puffskydd. Tyvärr hade jag inte den hemma när jag skulle spela in. Sånt man får leva med.

   • Carlsson says:

    Det finns säkert någon som tycker att det är sexigt med mikrofon utan puffskydd. 😉

    (möjligen vore det ett alldeles för stort övertramp med t.ex. spelreklam som ackomanjeras av flämtande och stönande, men man ska aldrig säga aldrig)

    • pixelviking says:

     Kunde inte spela de första Lara Croft-spelen eftersom folk i rummet bredvid då kunde tro att jag tittade på porr. Hon lät värre än kvinliga tennisspelare. 😉

     • Carlsson says:

      Apropå tennis och sådan spelreklam du avskyr, sök på Davis Cup till Sega Megadrive och speciellt reklamannonserna för spelet. DVIBF!

 14. @JonasMaki says:

  pixelviking Väldigt bra gjort med tydliga exempel och snyggt urformat. Men att jämföra med slaveri känns inte helt klockrent.

  • pixelviking says:

   Vi har diskuterat detta via twitter så jag nöjer mig med att skriva att jämförelsen var medvetet överdriven för att:
   1. Jag är förbannat trött på detta problem.
   2. Driva igenom en poäng med ett målande exempel.

 15. Caymot says:

  Riktigt bra video, mycket snyggt genomförd, viktiga poänger. Reagerar själv på hur reklamerna framställer krig som kul och lustfyllt, även i den första reklamsnutten. Egentligen betydligt mer osmakligt än att kunna köpa en tomahawk till MOH.

 16. Gustav says:

  Kul med video! Bra jobbat! Jag håller inte med dig om allt visserligen som att iJustine skulle vara en “barbie” eller att det kan liknas vid slaveri (även om jag förstår att du vill få fram en poäng), men utöver det så var allt bra framfört. Bra också att du visar hela reklamfilmerna snarare än klipp ur dem. Även om det är tidskrävande är det väldigt viktigt för framförandet av helheten. Bra!

  • pixelviking says:

   Med “Barbie” så menar jag en vit, smal supermodell-liknande blondin. Dvs. samhället i storts ultimata skönhetsideal.

   Att det första Black Ops reklamfilm visade prov på 1. svart kvinna 2. överviktig kvinna 3. hippie-stylad kvinna, var en av de saker som jag gillade bäst med den videon. Det är typer av kvinnor som man i princip aldrig ser i spel och definitivt inte i dess reklam.

   Att ha med två undersköna blondiner i trailern för Blops 2 var ett steg tillbaka, till den trista och rådande normen. Och det var det som var min poäng… snarare än en kommentar på iJustines person.

Lämna en kommentar

Ja! Länka till mitt senaste blogginlägg.