Stämning. Det var nog det ord som folk använde mest för att beskriva dagens vinnare. Ett spel som både hade ett fantastiskt soundtrack och stämningsförhöjande ljudeffekter.
.

Årets ljud och musik är…

Alan Wake.

Det här spelet är en vinnare i båda kategorierna. The Takens röster och skogens ambientljud gav mig rysningar. Låtar som “Welcome to Bright Falls” har gått varma i min Spotify och fört mig tillbaka till Bright Falls när minnet börjat blekna.

Hedersam tvåa, med väldigt knapp marginal, blev Heavy Rain – vars sällsamma och pianotunga soundtrack (speciellt öppnings temat)  också lyfte spelet och fick oss att känna.

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen “Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ‘Årets ljud och musik’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, EmmyZ, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, Munins skärvor, Onlajn, Pixelviking, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi, Spelvärldspareringar och Xboxflickan & Nikke.


3 kommentarer till “Årets ljud och musik”

 1. Mycket bra val. Hade det själv som Bästa musik. Orginalmusiken inne i spelet glöms lite bort tycker jag i allt snack om de episodspecifika låtarna av de kända artisterna.
  Henke (spelgubben) bloggade nyligen om..Årets ljud-musik

 2. Lunandrez says:

  Alan Wake platsar också som ett mycket bra val i kategorin, både ljud- och musikmässigt. Fast jag tycker framför allt att det är musiken, då det är den jag fastnat för rejält. Exempelvis är “War” en fantastisk låt!
  Lunandrez bloggade nyligen om..Årets spel 2010- Årets ljud-musik

 3. NuYu says:

  Alan Wakes sountrack låter fantastiskt. Blir att lyssna på.
  NuYu bloggade nyligen om..Årets ljud och musik

Lämna en kommentar

Ja! Länka till mitt senaste blogginlägg.