Om gårdagens inlägg var det svåraste att skriva (eftersom RPG-genren ligger mig så varmt om hjärtat) så är dagens inlägg också problematiskt – eftersom genren äventyr är så bred.
Hur många stora släpp kom det i år egentligen? 

Assasins Creed: Brotherhood, Heavy Rain, Alan Wake, Red Dead Redemption, Dead Rising 2, Tron, LEGO Harry Potter, Mafia 2, Enslaved, Spiderman: Shattered Dimensions, God of War III, Dantes Inferno, Just Cause 2, Darksiders, Castlevania, Pirates, Prince of Persia: Forgotten Sands, Amnesia: The Dark Descent, Star Wars The Force Unleashed 2, Gray Matter m.fl. Jag glömmer säkert flera bra titlar, och vi har ändå tillräckligt här för att göra valet ordentligt knepigt.

Förra året skulle Uncharted 2 ha vunnit. Enkelt. I år är det mer komplicerat, och det är ett riktigt angenämt lyxproblem att ha.

Jag tog mig en funderare för att se om jag kunde komma på någon kreativ twist som skulle resultera i ett spel som inte redan är uttjatat, ett spel som vi inte redan hört alla motiveringar för…

Det gick inte så bra. Hur jag än vände och vred på definitionen av “äventyr” så kom jag till samma slutsats.
.

Årets äventyr är…

Alan Wake

Nuff said. 😉

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen “Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ‘Årets äventyr’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, Munins skärvor, n00b schoolbus, Onlajn, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi, Spelvärldspareringar och Xboxflickan & Nikke.


6 kommentarer till “Årets äventyr”

 1. Håller med dig i varenda ord du säger efter bilden 😀

 2. pixelviking says:

  Lustikurre där. 😛

 3. NuYu says:

  Haha, ett inlägg med det här upplägget ska jag också skriva.
  NuYu bloggade nyligen om..Årets äventyr

 4. Lunandrez says:

  Räknar inte in Alan Wake bland äventyrsspel, annars hade det varit en av de hetaste kandidaterna till att ta hem dagens kategori, absolut. Ser inte äventyr så brett som vissa verkar göra, då skulle man nästan kunna räkna in alla spel som äventyrsspel och det blir lite för brett kan jag tycka, heh. 😀

  Men ett fantastiskt bra spel, verkligen!
  Lunandrez bloggade nyligen om..Årets spel 2010- Årets rollspel

 5. pixelviking says:

  Lunandrez: När man säger “äventyr” så går min första tanke till peka-klicka äventyren. Men, som du vet, så var det inte peka-klicka som vi skulle koncentrera oss på enl. specen. Därför fick man tänka om, ang vad man anser att ett äventyr är. Jättesvår gränsdragning. Som jag skrev… hur jag än vände och vred på det så tyckte jag ändå att AW passade in. Och var det bästa äventyret i år. 🙂

 6. Ercarret says:

  Hm, min definition av äventyrsspel är också snävare än sådär, även om jag också behövde tänka om lite när det påpekades att det inte var peka-klicka-spelen som kategorin syftade på.

  Men med det sagt så är AW ett ruskigt bra spel och i den definitionen du gjort så kan jag definitivt se spelet som vinnare. Definitioner är trots allt subjektiva, och ingenting som man bör hänga upp sig för mycket i. 🙂

Lämna en kommentar

Ja! Länka till mitt senaste blogginlägg.