Har du dåligt med kosing? Har du en galen idé? Här är ett par exempel på uppfinningar som gjort uppfinnarna rika som troll, och ett par andra idéer som… förmodligen inte gjorde det.

stupid_million
http://www.milliondollarhomepage.com
Vi börjar med en framgång. Webbsidan som blev ett fenomen. Vill du boka annonsplats här så betalar du $1 per pixel. Dum gimmick? Youbetya! Men upphovsmannen fick sin miljon.

stupid_bed
Quantum sleeper – den skottsäkra sängen
Lider du av att terrorister bryter sig in i ditt hem och beskjuter sig när du ligger och sover? Det gjorde tydligen uppfinnaren av den kulsäkra sängen. Eller så var han/hon vampyr som behövde en ursäkt att sova i en säng som liknar en kista. Dracula vill ha $135,000 för sin skapelse.

stupid_santa
SantaMail
Börjar ungen tvivla på tomtens existens? Den här sidan har allt du behöver för att lura barnet ett tag till. Hatten av för opportunisten i Alaska som säkert tjänat grovt med klöver på det här.

stupid_glasses
Peirced Glasses
Näst intill solglasögon till hundar så är det här det värsta försöket till omvampning av glasögon jag skådat med mina glasögonfria ögon.

En annan dum uppfinning.

Toiletten Fish n Flush - en annan dum uppfinning.

SMSa om du är kissnödig
Om du befinner dig i Westminster och SMSar TOILET till ett nummer så får du ett SMS tillbaka med vägbeskrivning till närmsta offentliga toilett. Någon som känner för att sno den idén till Sverige?

stupid_tunnelbana1
Käpp för pendlare
Only in Japan… En utfällningsbar käpp som ska hjälpa sin ägare att inte nicka till på tåget hem från jobbet. Ja, eftersom att somna skulle ju vara såååå pinsamt och käppen är… eh… hmmm.

stupid_rock1
The Pet Rock
Modern av alla korkade uppfinningar som någon blev stenrik på (sten-rik, haha!) måste vara the pet rock.
Man hade ju hoppats att folk i allmänhet blivit något smartare sen 70-talet, då stenen hade sina glansdagar. Innehållet i den här posten är dessvärre överväldigande bevis på motsatsen.

Ja jösses… vad ska de hitta på härnäst? Kolla med patentarkivet http://www.totallyabsurd.com innan du sätter igång med att realisera din knasiga idé. Chansen är rätt stor att någon annan redan registrerat patentet.


5 kommentarer till “Dumma idéer som gjorde sina uppfinnare rika”

 1. Flip-Top says:

  Haha, det påminner mig om en galen uppfinnare som höll föredrag i min skola på högstadiet. Han hade bland annat gjort en sån där “ryggsäck” som man kan bära sina spädbarn i. Helt i trä. Dessutom hade han helt klart för sig på hur Sverige skulle klara en långvarig nödsituation och hade i sann sci-fi-anda gjort tefatsliknande bunkrar och hus. Eller gjort och gjort. Han hade ritat på ett papper. Inget han fick fram hade blivit uppfinningar på riktigt. Att han såg ut exakt som Skrotnisse gjorde det hela ännu mer komiskt.

  Här är min favorit av galna uppfinningar förresten:

  http://photos1.blogger.com/blogger/7376/2321/1600/japnese_inventions_6.jpg

  Ett par glasögon för höjdrädda. 😀

 2. floodis says:

  Grejen är väl egentligen att en normal arbetsdag för en japan är 12 timmar. Man blir lite trött på vägen hem då och jag antar att den där pinnen mer är till för att man ska kunna stå och sova (om det inte finns sittplatser).

 3. NegerDea says:

  du gamergirl, jag utmanar dig!

 4. Flip-Top: Hahaha! De var ju nätta och diskreta. Precis som de här:

  http://home.bawue.de/~jtesch/pics/chindo9.jpg

  floodis: Uschja, 12 timmar som standard är tortyr. Käppen var inte den enda uppfinningen som jag hittade just för sovande japaner på tåget. Fanns ett par varianter av anordningar med sugkoppar och en hatt som man sätter på sig och fäster sugkoppen i väggen bakom för att hålla huvudet uppe. Sen fanns det ett par varianter på skyltar som vänligen ber omgivningen att väcka vederbörande om de inte gått av vid en viss station. Fy bubblan för tågpendling!

  Föresten… Japanerna är nog de enda som hittat på ett ord för knasiga och onödiga uppfinningar. “Chindogu” heter de. Googla på det och du hittar en skattkista med galna prylar. 😉

 5. Planhalvan says:

  Jag gillade fishtoilet bäst, riktigt rolig!!!
  Fortsätt med en ännu längre lista nästa gång!
  =D

Lämna en kommentar

Ja! Länka till mitt senaste blogginlägg.