Tänk att folk aldrig kan vara nöjda… Modeller som nått ett visst mått av framgång vill alltid bli skådisar. Skådisar som lyckats vill alltid regissera. Och regissörerna vill bara att skådisar och modeller ska hålla käft och göra som de blir tillsagda.

Så här gick det när 10 musiker fick hybris och ville prova på att bli tagna på allvar som skådisar.

    
10. David Bowie, i Labyrinth

Bowies kameleont-liknande egenskaper gör honom till ett potentiellt skådisämne. Faktum är att han är den minst genante kandidaten i den här listan. Han var rätt bra i vampyrrullen “The Hunger” och nästan oigenkännlig som Nikola Tesla i “The Prestige”. Men även solen har fläckar och när Bowie drog på sig tights och anlitade Limahls hårstylist så blev det komik på hög nivå.

Det är svårt att inte digga kombinationen 80-tals fantasy, muppar och omotiverade musiknummer.

 
9. Mick Jagger, i Freejack

Gillar man plastig 80-tals sci-fi så har filmen Freejack ett visst underhållningsvärde. Mick Jaggers insats i en av huvudrollerna är däremot bara stel och pinsam.

 
8. Gene Simmons, i Runaway

Ibland undrar jag om inte någon skickade en kopia av filmen “Zoolander” bakåt i tiden och visade den för Gene innan han skulle se cool ut som skurken i Runaway. För är det inte “Blue steel” som Gene använder i varje scen?


Förutom i hans dödsscen där han för första gången i filmen ändrar ansiktsutryck.

  
7. Elvis, i allt efter Jailhouse Rock

Sexiga shorts grabben!

Sexiga shorts grabben!

Hur kan jag säga det här på ett finkänsligt sätt som inte provocerar fram brylcremedoftande hatmail från alla Elvis-dyrkare? Elvis borde ha koncentrerat sig på sin musik och inte gjort film efter film med samma förutsägbara handling.
(Har ni föresten någonsin funderat på likheterna mellan “Viva Las Vegas” och “Star Wars: Phanom Menace”? Nä, inte jag heller, men det är kul att någon gjort det. )

 
6. Jon Bon Jovi, i Ally McBeal

Jon har gästspelat i Sex and the city och landat mindre roller i filmer som U571. Varför? Ingen vet. Rollbesättaren måste varit ett fan.

 
5. Madonna, i allt hon provat på

Madonna fick en Razzie-award för sämsta skådespeleska, för sin roll i Whos that girl.

Madonna fick en Razzie-award för Sämsta skådespelerska, för sin roll i Whos that girl.

“Dick Tracy”, “The next best thing”, “Swept away”, “Who’s that girl”… listan med kalkoner som Madonna medverkat i är lång. Hade det inte varit för låtarna hon bidragit med till stinkbombernas soundtrack så hade hennes karriär varit över för länge sedan.

  
4. Britney Spears, i Crossroads

Britney får representera en genre med filmer där musiker bara spelar en mer eller mindre överdriven version av sig själva. “Glitter”, “8 mile”, “Spiceworld”, “Yellow submarine” och “Moonwalker” är ett par andra exempel på ego-projekt som bara de riktigt inbitna fansen kan få ut något av.

  
3. Jennifer Lopez, i Gigli


Gigli in 50 seconds

J-Los insats i Gigli var så dålig att de i marknadsföringen för nästa film hon medverkade i (Jersey Girl) blev tvunga att gå ut och säga “Don’t worry. She dies 5 minutes into the movie.”. Allvarligt! Det var föresten den mest tillfredsställande scenen i hela den filmen.

 
2. Ice-T, i Tank Girl

Ett ansikte inte ens en mamma kan älska. Sminket är också fult.

Ett ansikte som bara en mamma kan älska. Sminket är också fult.

Vissa serietidningar funkar helt enkelt inte som live action film… Om någon, mot förmodan, fortfarande tyckte att Ice-T var tuff när “Tank Girl” kom ut 1995 – så höll de säkert en majbrasa med hans skivor efter de sett honom som Mutant Kangaroo.

 
1. Sting, i Dune

Jag ger upp! Jag gör vad som hellst. Bara någon hjälper mig av med det här grejen.

Jag ger upp! Jag gör vad som hellst. Bara någon hjälper mig av med det här grejen.

StingStingSting… vad tänkte du när de började olja in dig och bad dig dra på ett kyskhetsbälte i plast?


6 kommentarer till “10 musiker som skämt ut sig på film”

 1. Christian says:

  Haha, satt faktiskt och undrade när Ice-T skulle dyka upp.

 2. Ice har samlat på sig rätt många credits vid det här laget. Vissa är rätt ok, andra milt pinsamma och ytterligare andra riktigt riktigt djävulusiskt pinsamma. 😉

 3. Matt says:

  Jag körde ständigt Labyrinth-marathons när jag var liten. Älskade den rullen villkorslöst. Älskade den där låten ännu mer. Så nej, håller inte med på den punkten!

  Jag vågar dock inte titta på filmen nu när jag är vuxen, då det förmodligen skulle ge dig rätt… 😛

 4. Jag älskar faktiskt Labyrinth OCH jag älskar Bowie i Labyrinth. Visst, han spelar över och dansar som om han är kissnödig… men fan om det inte funkar.

  Kan hända att jag ser på Labyrinth genom rosaskimrande nostalgibrillor… Att kolla på filmer man inte sett sen man var liten är vanligtvis (som du upptäckt) första bästa sättet att sabba filmen för evigt. Men i det här fallet tror jag faktiskt att det är hyffsat riskfritt. 😉

 5. dezo says:

  Sting är juh rykande het som Feyd!
  Ser juh ut som omslaget till ett Manowar album iof, och jag uppskattar mer hans roll i filmen för att det är så sjukt att sting som är värsta miljöaktivisten spelar en sådan total psykopat som Feyd-Rautha eg är. Harkonnen är juh typ “bovarna” som förlänger sitt eget liv med hjälp av droger och bor på en planet dom redan skövlat så mkt att dom måste sno andras planeter för att få naturresurser. Ytan på Giedi Prime som är Harkonnens hemplanet kan inte underhålla levande varelser på grund av alla kemiska utsläpp och skit som Harkonnen gänget håller på med och mitt i denna sörja hittar vi Sting… och i en blå plastbikini dessutom!

  uh.. filmen är störtskön iaf.

  //dezo

 6. […] 10 musiker som skämt ut sig på film […]

Lämna en kommentar

Ja! Länka till mitt senaste blogginlägg.